Rantojen virkistyskäytön lisääminen

Rantojen virkistyskäytön lisääminen osana Alavuden kaupunkikeskustan kehittämistä -hankkeessa luonnostellaan ne toimenpiteet, joilla Kirkkojärven ja Vähäjärven ympärivuotista virkistyskäyttöä lisätään ja alueen vetovoimaisuutta asukkaiden ja matkailijoiden parissa vahvistetaan.

Hankkeessa selvitetään asukkaiden toiveet ja tarpeet ranta-alueiden kehittämisessä sekä se, millä eri tavoilla Kirkkojärven kiertävä kevyenliikenteenväylä voidaan toteuttaa ja kuinka se voitaisiin luontevasti yhdistää Vähäjärven kiertävään reittiin. Kaupungin sydämessä sijaitsevasta Huhtamäenpuistosta kehitetään houkutteleva tapahtuma-alue, jossa kaupunkilaiset ja matkailijat kohtaavat.

Hankkeessa suunnitellaan myös kaupunkikeskustan, Aseman taajaman, Tuurin ja Töysän kirkonkylän alueen pyöräilyreitistö asukkaiden ja matkailijoiden hyödynnettäväksi.
Hankkeen tavoitteena on saada aikaan erillisiä investointihankkeita, joilla toteutetaan leikkipaikat, nuotiopaikat, onkipaikat, laavut, laiturirakenteet, aktivointipisteet laitteineen sekä yrtti- ja kukkatarhat.

Hanke toteutetaan 1.6.2016 - 30.9.2017.

Hankkeen projektipäällikkö on Timo Rintala ja hänen sähköpostiosoitteensa on muotoa etunimi.sukunimi@fasadi.com ja puhelinnumero on 040 632 6439.

- Tutustu hankkeen esitteeseen tästä


Ajankohtaista

Rantojen virkistyskäytön lisääminen osana Alavuden kaupunkikeskustan kehittämistä -hankkeen myötä on käynnissä myös Alavuden keskusta-alueen rantainvestoinnit –hanke, jonka toteutus etenee parhaillaan hyvää vauhtia.

Tänään perjantaina 9.6.2017 asennetaan Alavuden keskustan Rantapuiston rantalaituri ja Vähäjärven kolme onkilaituria.

Vähäjärvellä järjestetäänkin jo ensi viikon keskiviikkona 14.6. klo 18 alkaen Alavuden seudun Urheilukalastajien nuorten onkitapahtuma. Samassa yhteydessä onkilaiturit otetaan virallisesti käyttöön. Katso illan tarkempi ohjelma kaupungin tapahtumakalenterin sivuilta.

Juhannukseen mennessä valmistuu keskustan Rantapuiston terassi ja vapaa-ajankäyttöön tarkoitetut kanootit, kajakit ja sup-laudat saapuvat rantaan asukkaiden ja matkailijoiden käytettäväksi.

Nämä toimet toteutetaan Alavuden keskusta-alueen rantainvestoinnit -hankkeen puitteissa, johon Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on myöntänyt tukea 60 %.

Laiturien asennus_1

Laituriasennukset alkoivat Vähäjärven rannassa perjantaina 9.6.2017 aamulla.

Laiturien asennus_2

Ensimmäinen laituri paikoillaan.

Tervetuloa testaamaan!

 Lauantaina 8.4.2017 klo 9.00 alkaen Alavuden Palokunta kulottaa ojanvartta Tusanojan ja Viinikankujan välisellä puistoalueella.
Aluetta on jo aiemmin siistitty risusavotalla.

Lähialueen omakotiasukkaita on tiedotettu asiasta.

Kulotus toteutuu säävarauksella; kova tuuli tai sade ja märkä keli voivat estää kulotuksen.

Lisätiedot:
Rantojen virkistyskäytön lisääminen osana Alavuden kaupunkikeskustan kehittämistä -hanke, projektipäällikkö Timo Rintala puh. 040 632 6439 tai timo.rintala(at)fasadi.com 


 

Alavuden keskusta-alueen rantainvestoinnit –hankkeen toteutus on käynnistynyt Rantapuiston rannan ruoppauksella 14.3.

Kuvista ilmenee tilanne torstaina 23.3.

Pakkasyöt ovat olleet suopeita ruoppaukselle. Ruopattu aines on kuljetettu meluvalliin Tervasmäen ja VT18 väliin –sillekin siis on hyödyllistä käyttöä. Tänään pohjaan on levitetty harsokangas ja tuotu uutta rantahiekkaa. Ruoppausurakoitsijana on Maansiirto Soukkala Oy.

Ruopatun aineksen kuljetuksen yhteydessä pyöristä on tullut kuraa kaduille. Työn valmistuttua ja sääolosuhteiden ollessa otolliset jäljet puhdistetaan.
Ensi kesänä ranta soveltuu virkistyskäyttöön aiempaa paremmin, vaikka siitä ei uimarantaa tehdäkään. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on myöntänyt hankerahoituksen ja kaupungin maksettavaksi jää 40% osuus kustannuksista.

Haverinrannan talkooporukan kaatama risukko haketettiin ja siirrettiin pois rannalta tänään. Paikalla työskenteli neljä traktorimiestä talkoovoimin! Tämä työ kuuluu Rantojen virkistyskäytön lisääminen osana Alavuden keskustan kehittämistä –hankkeen talkootyöhön. 80% tukea saadaan Leader Kuudestaan ry:ltä ja talkootöillä kerätään 20% kustannuksista.

Rantapuiston ruoppausta_2

Rantapuiston ruoppausta_3

Rantahiekan- ja harson levitystä 23.3.2017

 

Rantapuiston ruoppausta_4

Rantapuiston ruoppausta_5

Rantapuiston työmiehet nokipannukaffeella.

 

Rantapuiston ruoppausta_6

Osa talkoolaisista odottamassa hakekuorman täyttymistä rannalla.

  


 


Joukko aktiivisia kökkäläisiä kokoontui jälleen siistimään ranta-alueita perjantaina ja lauantaina 10.-11.2.2017.

Kiitokset mukana olleille!

aktiiviset kökkäläiset


 

7.2.2017

Alavudenjärvellä retkiluistin-, hiihto-, kävely- ja potkukelkkailurata käytössä.
Perinteinen ja vapaa hiihtotapa, ladun kunto hyvä, aurattu reitti luistelijoille, pituus n. 4,1 km.
Tervetuloa harrastamaan!

Luistelubaana ja harrastajia

 


 

6.2.2017

Havenrinrinteen maisemarannan SAVOTTATALKOOT

lauantaina 11.2.2017 klo 9.00 alkaen

Kokoonnutaan Luomanpuiston parkkialueelle (matonpesupaikka) ja järjestäydytään siinä ennen aloitusta.

Tavoitteena savotoida Haverinrinteen näköpiirissä oleva ranta-alue.

Jos mahdollista, ottakaa mukaan omat raivaus- ja moottorisahat puiden ja risujen kaatoa varten. Osalle riittää työkintaat risujen läjittämiseen.

Hanke järjestää paikalle moottorisahabensat, mehut ja makkarat.

Tervetuloa!

Ilmoittauduthan, että osaamme varata riittävästi tarjoilua. Timo Rintala puh. 040 632 6439 tai timo.rintala(at)fasadi.com
Voitta ilmoittautua myös Taka-ahon Pertille, puh. 040 965 6130 tai pere.ta(at)hotmail.com


Järj. Rantojen virkistyskäytön lisääminen osana Alavuden kaupunkikeskustan kehittämistä/ Alavuden Kehitys Oy

rantahankkeen logot yhdessä

 


  

14.11.2016

Rantojen virkistyskäyttö -hankkeen toimesta on Alavudenjärvelle aurattu luistelurata ja viereen vedetty perinteisen latu. Reitti kiertää Tusan saaren ja pituus on n. 5 km. Jään paksuus 14.11.2016 oli n. 10-14 cm.

Tervetuloa käyttämään rataa sään sallimissa rajoissa!

luistelu 1   luistelu 2

 


 

Lauantaina 29.10.2016 kokoontui talkooväkeä siistimään Tusan soutuvenerannan aluetta. Kiitokset vielä aktiiviselle talkooväelle!

Kaupunki asettaa nyt ranta-alueelle veneiden säilytystä varten aluspuut ja kiinnityspylväät veneiden lukitsemista varten.

 

talkooväkeä 29102016 

Kuvassa talkoolaisia Luomanpuistossa.

 

näkymä keskustaan 29102016


Näköyhteys Lahdenrantaan 29102016

Nyt venerannasta aukeaa hienosti näkymät sekä keskustaan että Lahdenrantaan.

 

Katso tästä, mitä hankkeessa on aiemmin tiedotettuhomma-hoidetaan

Alavuden ilmapiiri on yrittäjämyönteinen. Haluamme olla tunnettuja "Yrittäjä on ykkönen" -asenteestamme.