Ajankohtaista

29.05.2018
Aikuisille räätälöity monimuotokoulutus alkaa Töysässä syksyllä 2018 - onnistuu myös työn tai yrittäjyyden ohella

 

Opiskele myynnin, markkinoinnin ja asiakaspalvelun ammattilaiseksi aikuisille räätälöidyssä monimuotokoulutuksessa

Järviseudun koulutuskuntayhtymä JAMI järjestää ammatillista koulutusta 15 ammattiin Alajärvellä, Lappajärvellä, Töysässä ja Kauhavalla.

Syksyllä 2018 JAMI käynnistää monimuotoisesti toteutettavan merkonomikoulutuksen. Ryhmää haetaan Töysään ja Lappajärvelle. Merkonomiksi voi opiskella edelleen myös päiväryhmissä, mutta monimuotokoulutus on suunniteltu niin, että se mahdollistaa opiskelun erityisesti töiden ohella tai oppisopimuksella.

Monimuotokoulutuksessa opiskelijan opinnot koostuvat lähipäivistä, joita on 2-4 pv/ kk. Pääpaino on etäopiskelussa, joka toteutetaan osittain verkossa. Työpaikalla oppimista tehdään vähintään 20 viikkoa, mutta sen määrä voi vaihdella opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan. Jos löytyy hyvän työssäoppimispaikan, siellä voi olla pidempäänkin. Myös oppisopimuksella opiskelu on mahdollista ja sitä voi tehdä nykyään myös lyhyempiä pätkiä.

Opintojen työelämälähtöisyys korostuu ja yhteistyötä tehdään tiiviisti alueen eri yritysten kanssa. Alavudella erityisesti Tuurin alueen kaupan alan yrityskeskittymä tarjoaa JAMIN opiskelijoille vuosittain hyviä työssäoppimispaikkoja.

Tavoitteena on kouluttaa alueelle osaavaa asiakaspalvelun, taloushallinnon ja markkinoinnin osaavaa työvoimaa joustavasti ja alueen yritysten ja elinkeinoelämän tarpeet huomioiden.

Monimuotokoulutus on suunnattu asiakaspalvelusta, kaupan työtehtävistä ja yrittäjyydestä kiinnostuneille aikuisille

Monimuotoisesti toteutettava merkonomikoulutus on erinomainen vaihtoehto etenkin työssä käyville sekä alanvaihtoa kaipaaville aikuisille henkilöille.

Opinnot kestävät noin 2 vuotta riippuen opiskelijan aikaisemmasta osaamisesta. Opiskelu järjestetään niin, että se onnistuu myös tyelämän tai yrittäjyyden ohessa. Aikaisempi alan osaaminen tunnistetaan ja tunnustetaan täysimääräisesti. Koulutuksessa hankitaan vain puuttuvaa osaamista.

Tutkinto koostuu pakollisista opinnoista mm. asiakaspalvelusta, talousosaamisesta ja työelämässä toimimisen opinnoista. Valinnaiset opinnot koostuvat myynnin, yrityksessä toimimisen ja markkinoinnin opinnoista sekä paikallisesti tarjottavista opinnoista, joita on mahdollista suunnata alueen yritysten tarpeiden mukaan. Opiskelija suorittaa myös yhteiset aineet, mikäli ei ole suorittanut niitä aikaisemman tutkinnon yhteydessä.

Haku koulutukseen on käynnissä parasta aikaa. Hakea voit 30.6.2018 saakka sähköisellä hakulomakkeella JAMIN verkkosivujen kautta tai avoimella hakemuksella, jonka toimitat oppilaitokseen. Opiskelijavalinnat tehdään heinäkuussa. Koulutus alkaa elokuussa 2018.

Kiinnostuitko? Lisätietoja antavat:

vastuuopettaja Kari Kiikkala puh. 050 437 0037,
tutkintovastaava/ lehtori Liisa Raivio puh. 044 465 7155 ja
koulutusalajohtaja Henna Latvala puh. 040 358 0922

Järviseudun ammatti-instituutti

Jamin uusi monimuotokoulutus

 

 


Takaisin uutisiin

homma-hoidetaan

Alavuden ilmapiiri on yrittäjämyönteinen. Haluamme olla tunnettuja "Yrittäjä on ykkönen" -asenteestamme.